Zdejší restaurace vystřídala různé názvy, U Matějků, Na ná- městí. Štamgasti, kteří se tu scházeli, však chodili raději „na čtyrku“, to kvůli číslu popisnému a také proto, že „čtyrka“ je zvláštní oddělení kriminální policie z detektivek s radou Vacátkem. :-)
Proměnou prošly především veškeré interiéry, potřeba byly nové schody, podlahy i nábytek. Rekonstrukce se týkala i rozvodů elektřiny a vody. V patře vznikla druhá kuchyně, s tím nejmodernějším vybavením. Zájemci tu pro slavnostní příle- žitosti mají k dispozici také některý ze tří salonků, salon Adélka, Venuše nebo Svatý Florián, který je připraven především pro hasiče.
K pekařské, cukrářské a mlynářské výrobě jsme přidali další činnost, pustili jsme se do gastronomie. Adélka už dříve v Pelhřimově otevřela dvě restaurační zařízení, u sila a u pekárny. Spojené gastro provozy mají výhodu. Do restaurace na náměstí díky tomu můžeme vozit suroviny již připravené tak, aby se minimalizoval případný odpad a náměstí nemusely hyzdit kontejnery. Co se však týče pekařské výroby, v té naopak podnik na pekárně závislý není. Aby vše bylo co nejčerstvější, pečou si zde kuchaři pečivo sami.
Dům, kde dosud sídlily obchod s rybami a řeznictví, čeká zbourání, místo něho vyroste stavba nová. Výsledkem druhé etapy pak bude průchod z náměstí na parkoviště, který budou obklopovat obchody. V současné době probíhá stavební řízení, abychom příští rok mohli začít budovat. Součástí výstavby za budovou restaurace a pekařství je i restaurační pivovar. Celý areál spojený atriem bude fungovat jako jeden celek.
Na jaře 2016 byla dokončena výstavba vlastního minipivovaru ve sklepních prostorách tohoto domu. V červnu 2016 pokřtil pivo i pivovar duchovní Gabriel Jozef Labuda a od té doby zde nabízíme čtyři druhy piva - desítku světlou, jedenáctku polotmavou Novorychnovskou, dvanáctku Svatojakubskou. V případě čtvrtého druhu kupujeme z Bavorska slad namíchaný ze tří druhů a z něho vyrábíme Bavorské černé pivo, což je taky dvanáctka. Lidé si mohou vybrat i z hlediska hořkosti, ta je nižší u desítky a černého piva, jedenáctka a světlá dvanáctka mají hořkost vyšší. Bavorské pivo má nasládlou chuť a vůni po ječmenu výraznější než ostatní.
Než objekt získá konečnou podobu, trocha času ještě uplyne, ale výsledek, který hlavně labužníkům nabídne příjemné prostředí restaurace a zároveň nákupní vyžití, jistě bude stát za to.